Rondreis met tieners Vietnam - Canyoing Dalat

Helm op, waterval af

Canyoning in Dalat

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Dalat
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 197,- per persoon

✓ overnachtingen in een kleinschalig hotel net buiten Dalat
✓ vervoer bij aankomst en bij vertrek (luchthaven/station)
✓ Canyoning
✓ Picknicklunch

Overnachten: 2 nachten in een kleinschalig hotel net buiten Dalat
Excursie: Canyoning
Transport: Aankomst- en vertrektransfer luchthaven/station
Maaltijden: Picknick lunch bij canyoning excursie
  • Groene heuvels, donderende watervallen en boeddhistische kloosters en tempels, dit is Dalat. Geliefd onder de Vietnamezen maar nog niet zo veel bezocht door reizigers uit andere landen. Hier vind je rust en verkoeling. Met een gemiddelde temperatuur van 20 graden is Dalat dé plek om met je tieners iets avontuurlijks te ondernemen. De vele watervallen lenen zich prima voor een echte adrenalinekick, canyoning. Laat het kind weer in je naar boven komen en glijd van natuurlijke glijbanen naar beneden, ga abseilen van watervallen en waag een sprong van een klif ‘in het diepe’. Durf jij het aan? Je slaapt in een sfeervol hotel net buiten het centrum van Dalat.

✓ Overige maaltijden
✓ Vervoer naar je volgende bouwsteen
✓ Fooien

Canyoning VietnamAl wanneer we het vliegtuig uitstappen voelen we het….de warmte hebben we achter ons gelaten. Palmbomen worden ingewisseld voor naaldbomen en we wanen ons hier bijna een beetje in de Europese Alpen. We slapen in een sfeervol hotel net buiten het centrum van Dalat. ’s Middags is het goed vertoeven aan het stadsmeer waar bootjes en waterfietsen af en aan varen. Dalat is weliswaar een stad maar toch voelt het kleinschalig. ’s Avonds komen rustige straatjes tot leven als verkoopsters hun koopwaar uitstallen op de ‘night market’. Tussen de winkeltjes in wordt vlees gegrild op minibarbecues en proeven we een lokaal wijntje.

Canyoning Vietnam - glijbanenNa het ontbijt staat Quan, onze gids van vandaag ons al op te wachten. Na een korte rit laten we Dalat achter ons en staan we midden in de natuur. Helm op, tuigje aan en dan zijn we klaar om de basic skills te leren van canyoning. Quan laat ons zien hoe we knopen moeten maken en hoe je aan een touw naar beneden afdaalt. En dan is de beurt aan ons. Spannend is het wel als we over het randje 15 meter naar beneden turen. Quan steekt zijn duim omhoog en dan laat mijn zoon zich over de rand zakken. De zenuwen gieren door mijn lijf maar wat is dit stoer… Beneden staat een verkoelende plons in de rivier te wachten en glij je via de natuurlijke waterbaan zo naar beneden. Na flink wat inspanning staat tussendoor een lunch met broodjes, fruit en groenten op ons te wachten. In de namiddag worden we weer teruggebracht naar ons hotel.

Canyoning Vietnam - onderwegLaat de rust van Dalat achter je en reis door naar de levendige badplaats Mui Né. Hier kun je surfen achter de zandduinen. Die geven je het gevoel dat je midden in de woestijn staat. Sla je het strand liever over? Vlieg dan van Dalat naar (Ho Chi Minh stad).

Rondom Dalat zijn veel boeddhistische kloosters en tempels. Je kunt gemakkelijk met een zelf geregelde taxi en een reisgids in de hand de omgeving verkennen. Wil je hier nog wat meer tijd voor hebben? Verblijf dan een nachtje langer in Dalat.