Thuis bij de Thai

Thuis bij de Thai

Fietsen in Vietnam

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Kaart
Reisschema: Mai Chau
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 186,- per volwassene
€ 138,- per kind

Mai Chau staat bekend om de prachtige natuur. Heb je net te weinig tijd om naar Sapa te gaan? Reis dan met je kinderen naar Mai Chau. Vanuit Hanoi reis je naar het westen en onderweg zie je het landschap al langzaam veranderen. Overnacht in een huis op palen, bij bergvolkeren die oorspronkelijk uit Thailand komen, proef het lokale eten en geniet van het lokale leven. Houd je van fietsen in Vietnam? Dan is dit de beste plek. Fiets langs de rijstvelden, help een handje mee en maak nieuwe vrienden met de Vietnamese kinderen. We regelen een homestay voor je, met diner en ontbijt.

Overnachten: 2 nachten in een homestay
Excursies: fietstocht en wandeltocht
Maaltijden: 2 x ontbijt, 1 x lunch, 2 x diner

Dag 1 – Aankomst in Mai Chau

Onderweg naar Mai Chau, vaak vanuit Hanoi, zien we al snel het landschap veranderen. Waar je in Hanoi nog omver gereden wordt door de duizenden scooters, wordt het verkeer langzaamaan rustiger en rijden we al snel de bergen in. Groen, groener, groenst. Links en rechts zien we de eerste rijstterassen.

Na een lokale lunch in een klein restaurant, zomaar langs de weg, komen we aan bij onze homestay. De mensen komen oorspronkelijk uit Thailand en spreken slecht Engels, maar met handen en voeten komen we een heel eind. In de traditionele keuken zit de heer des huizes bij het open vuur op zijn hurken het vlees te bereiden terwijl wij plaats nemen op de banken. Het huis is gebouwd op palen, beneden kun je zitten en wonen terwijl je boven slaapt. We krijgen allemaal een eigen matras met een klamboe erom heen. Hoe traditioneel ook, toen wij er waren werden er nog snel even boodschappen gedaan, op de scooter die ook in de ‘woonkamer’ geparkeerd stond. We besluiten op ons gemak het dorp te verkennen. Kinderen rennen met ons mee en proberen met ons te praten. Tijdens het diner wordt de klamboe over onze matras en deken gehangen. Wij vonden het fijn om onze eigen lakenzak bij ons te hebben.

Mai Chau met kinderen - fietsenDag 2 – Fietsen in Vietnam door de rijstvelden

Wanneer we wakker worden, van de kraaiende hanen bij de buren, ruiken we de geur van de verse pannenkoekjes. Het ontbijt staat voor ons klaar. Na het ontbijt zoeken we een fiets uit en gaan we, samen met onze gids, op pad. Na nog geen twee minuten fietsen hebben we het dorp al achter ons gelaten en fietsen we tussen de rijstvelden door. Overal bedrijvigheid! Vietnamezen, met de typische hoedjes, werken in het veld of lopen achter een ploeg. Afhankelijk van de tijd van het jaar wordt geoogst of juist geplant en onze gids vertelt ons alles over de rijstproductie. Het fietstempo ligt vrij laag, omdat de paadjes vrij smal zijn. Dit is dus ook voor de wat kleinere kinderen goed te doen.

Na een heerlijke lunch, met veel groentes en verse loempia’s fietsen we weer terug naar ons ‘gastgezin’. Pak een boekje en ontspan in de hangmat of wandel door de prachtige omgeving.

Fietsen in Vietnam - kinderpretDag 3 – Vertrek uit Mai Chau

Wij vinden het tijd om verder te reizen. Heb je nog niet genoeg van de overweldigende natuur? Reis dan verder naar het noorden voor je rijstterras en bergstam-trekking. Of klim aan boord van een van de jonks en gooi de trossen los in Halong Bay. Wil je liever richting het zuiden? Dan brengt onze chauffeur je terug naar Hanoi, waar je op tijd in de nachttrein kunt stappen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special Stay - Mai Chau ecolodge

Reissom: € 321,- per volwassene
€ 237,- per kind
Inbegrepen: twee overnachtingen in een ecolodge, in de bergen, met zwembad en inclusief ontbijt. Inclusief fietsexcursie.

Wil je luxe overnachten in Mai Chau? We regelen dan een ecolodge voor je, met zwembad. De ecolodge ligt midden tussen de rijstterrassen en vanuit het restaurant en zwembad kijk je uit over de velden. De kamers zijn zeer ruim, met airco en hebben een grote badkamer.

Welke optie wil je aanvragen?

Thuis bij de Thai
Special Stay - Mai Chau ecolodge
x