De trossen los in Halong Bay

De trossen los in Halong Bay

Halong Bay met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Halong Bay
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom : € 200,- per volwassene
€ 145,- per kind

✓ overnachting in een hut op een houten jonk
✓ kajaktocht
✓ 1 x lunch (zelfgemaakt, wanneer je dat leuk vindt), 1 x diner, 1 x ontbijt

Overnachten: 1 nacht in een hut op een houten jonk
Excursies: kajak tocht
Maaltijden: 1 x diner, 1 x ontbijt en 1 x lunch
Transport: retour Hanoi - Halong Bay per bus

- overige maaltijden (lunch op dag 1)
- fooien

Halong Bay met kinderen - houten jonkDag 1 – Halong Bay

Onze chauffeur haalt ons vroeg op vandaag, in een touringcar bus. Het is zo’n vier uur rijden naar Halong Bay en onderweg kijken we naar de groene rijstvelden en naar de scootertjes met hun soms onmogelijke bagage. Wanneer we aankomen bij Halong Bay stappen we in een motorboot die ons naar onze jonk brengt. De kinderen rennen weg om de boot te verkennen en we zijn nog niet geïnstalleerd in onze hut, of de boot vaart al richting de kalksteen rotsen. De lucht is blauw, de zee is helder en er staat praktisch geen zuchtje wind. We hebben geluk, want het weer kan in onze zomermaanden vrij slecht zijn.

We leggen in de middag aan bij een klein onbewoond eiland. Het uitzicht vanaf de top schijnt fantastich te zijn. En na een zware klim blijkt dat zo te zijn. We kijken uit over de baai, zien links en rechts boten varen en de zee schittert. We koelen hierna af in de (niet zo koude) zee, waarna we verder varen. Samen met de kok ‘bouwen’ we onze eigen loempia’s en proberen we een visje aan de haak te slaan.

Halong Bay met kinderen - kajakDag 2 – Terug naar het vasteland

We worden wakker van de geur van verse koffie en de zon die over de baai schijnt. Na het ontbijt gooit de kapitein, na een stukje varen, het anker weer uit en stappen we in een kayak. Er is voor iedereen een verplicht zwemvest. Wel wat warm, maar zeker ook veilig. We peddelen naar de grotten en zien visjes onder onze boot wegflitsen. Af en toe stoppen we met peddelen en liggen we gewoon stil te dobberen en te genieten van het uitzicht.

Wanneer we weer op de boot zijn varen we terug naar het vasteland. We zien in de verte wat donkere wolken maar gelukkig hebben wij er geen last van. We pakken onze spulletjes weer in en verlaten de jonk. Een kleine motorboot brengt ons terug naar de wal waar we weer in de bus stappen naar hanoi.

Vanuit Hanoi kun je met de nachttrein naar Sapa, in het noorden, voor je rijstterras naar bergstam-trekking. Ben je al in het noorden geweest? Of heb je er geen tijd voor? Reis dan met de nachttrein naar het zuiden om te gaan ravotten in de grotten.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Zoek de rust in Bai Tu Long Bay

Reissom: € 210,- per volwassene
€ 160,- per kind
Inbegrepen: een overnachting op een traditionele jonk, inclusief diner en ontbijt

Halong Bay is schitterend en daardoor ook toeristisch. Wil je weg van de massa, maar wel deze prachtige baai verkennen? Kies voor Bai Tu Long Bay, met je kinderen. Hier slaap je op een eenvoudige, traditionele Chinese jonk. Al varend kun je genieten van het uitzicht op de kalksteenformaties. Tijdens de stops mag je zwemmen, krabbetjes zoeken, kajakken of tot rust komen op een van de zandstrandjes van de verschillende eilanden. Je bezoekt een verborgen grot vol stalactieten, ontmoet een lokale visser en op de terugweg naar Hanoi maak je een tussenstop in een typisch boerendorp.

Welke optie wil je aanvragen?

De trossen los in Halong Bay
Zoek de rust in Bai Tu Long Bay
x