A taste of Hanoi

A taste of Hanoi

Hanoi met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Hanoi
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 150,- per volwassene
€ 110,- per kind

✓ Transfer bij aankomst op de luchthaven
✓ Verblijf in centraal gelegen hotel, inclusief ontbijt
✓ foodsafari met gids

Overnachten: 2 nachten in een sfeervol centraal hotel
Excursie: privé foodsafari te voet met gids
Vervoer: privé transfer luchthaven – hotel
Maaltijden: 2x ontbijt
  • Hanoi met kinderen is een goed begin van je reis door Vietnam. De mix van Aziatische en Europese invloeden geeft de stad iets speciaals. Oude boeddhistische tempels en katholieke kathedralen wisselen elkaar af. Naast loempia’s verkopen ze ook ba mhi’s (baguettes) op straat. Terwijl jij ’s ochtends geniet van een café au lait zijn ouderen aan de rand van het Hoan Kiem-meer bezig met hun Tai Chi oefeningen. ’s Avonds eet je een authentie Pho op straat of/en struin je over de night market.

✓ entreegelden
✓ maaltijden, naast het ontbijt
✓ fooien

Hanoi met kinderen - straatjes

Dag 1 – Hoofdstad Hanoi

Welkom in Vietnam! Op de luchthaven staat onze privé-chauffeur op ons te wachten. We stappen in de minivan, die ons in een uurtje naar ons boetiek hotel midden in het oude hart van de stad brengt. De kamers zijn relatief klein, maar sfeervol ingericht. Als gezin krijgen we twee kamers direct naast elkaar. Wij hebben gekozen voor een hotel met een zwembadje. Het is wel zo lekker om na een lange vlucht even af te kunnen koelen en rustig aan te acclimatiseren in Hanoi.

De oude binnenstad bestaat uit 36 straten vernoemd naar verschillende gilden, zoals zilversmeden en zijdewevers. Sommige ambachten vind je hier nu nog terug. Eetstalletjes, smalle winkeltjes, knetterende brommers en riksja’s vormen het straatbeeld rondom ons hotel. Te voet verkennen we de omgeving en we strijken neer bij een leuk restaurantje. Gesloopt door de lange reis, besluiten we na het diner al vroeg ons bed in te duiken.

Hanoi met kinderen - foodsafariDag 2 – Foodsafari

Vandaag slapen we eerst uit. De kinderen zijn door het tijdsverschil hun bed niet uit te branden. We besluiten naar het beroemde waterpoppentheater te gaan. Geen Jan Klaasen en Katrijn of de dansende waterlelies, maar een dynamische show met de dramatische muziek van een orkest. Er worden traditionele verhalen uitgebeeld en al zijn die lastig te volgen, zorgde het bij ons wel voor de nodige hilariteit.

Aan het einde van de middag staat onze privé-gids Phuong in de lobby op ons te wachten. Tijd voor de foodsafari! Hij neemt ons mee naar de lokale hotspots waar andere reizigers geen weet van hebben. De beste lekkernijen vind je op straat. Naast gefrituurde pasteitjes Bun Cha en gestoomde Dim Sums kun je ook kikkerbilletjes en escargots proeven. Wij eindigen onze foodtour met een glas vers gebrouwen bier (en fris voor de kids) bij Bai Hoi corner, waar we het straatleven aan ons voorbij zien trekken.

Hanoi met kinderen - kathedraalDag 3 – Vertrek Hanoi met kinderen

Vanuit Hanoi kun je verschillende kanten op. Gooi de trossen los in Halong Bay en bezoek verborgen eilandjes, ga kajakken op zee en slaap een nacht aan boord van een houten schip.

Voor een trekking door de bergen kies je voor de nachttrein richting Sapa. Dit is de uitvalsbasis voor je rijstterras en bergstam-trekking. Heb je minder tijd maar wil je wel rijstvelden zien dan kies je voor de bouwsteen Thuis bij de Thai 

 

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Smart Choice - Hotel in French Quarter, zonder zwembad

Reissom: € 120,- per volwassen
€ 90,- per kind
Inbegrepen: twee overnachtingen in een centraal gelegen hotel, zonder zwembad, inclusief ontbijt, transfer bij aankomst en foodsafari met gids

Verblijf je liever in de levendige oude binnenstad van Hanoi? Dat kan! Je hotel, zonder zwembad, ligt in het French Quarter. Op loopafstand vind je het bereomde Waterpoppentheater van Thang Long en het meer van Hoan Kiem, favoriet bij liefhebbers van tai chi. Wij aten ’s avonds een hapje op de avondmarkt. Je overnacht in twee kamers naast elkaar.

Welke optie wil je aanvragen?

A taste of Hanoi
Smart Choice - Hotel in French Quarter, zonder zwembad
x