Rondreis Vietnam met gezin

Op de motor naar de keizer

Hué Vietnam

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Hué
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 116,- per volwassene
€ 86,- per kind

Stap achterop de motor en ga terug in de tijd in de culturele hoofdstad van Vietnam. Tot het einde van de Tweede Wereldoorlog was Hué de keizerlijke hoofdstad. De ommuurde citadel en de keizerlijke graftombes werden tijdens de oorlog met de Amerikanen zwaar beschadigd, maar worden nu door Unesco beschermd als werelderfgoed.

Tegenover de citadel, aan de andere kant van de rivier, ligt de moderne stad. Je verblijft in een comfortabel stadshotel midden in de gezellige reizigerswijk. Vanaf het dakterras met zwembad zie je de rivier liggen en in de directe omgeving vind je volop restaurantjes.

Overnachten: 2 nachten in een sfeervol centraal gelegen hotel met zwembad
Excursie: motortocht met gids langs keizerlijke tombes
Maaltijden: 2x ontbijt
  • transport van en naar Hue

  • entreegelden

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Hué Vietnam - Citadel

Dag 1 – De verborgen stad van Hué Vietnam

Nadat we zijn ingecheckt in ons hotel nemen we direct een taxi naar de citadel, die is gebaseerd op de Verborgen Stad in Beijing. In het hart woonde de keizer in grote weelde, samen met zijn harem van concubines. Tijdens het Tet-offensief hield de Vietcong de citadel enkele weken bezet en werd hij door de Amerikanen zwaar gebombardeerd. Er bleef helaas niet veel meer dan ruïnes over. Met behulp van Unesco zijn veel van de oude gebouwen gerestaureerd en wordt het paleis langzaam weer in zijn oude glorie hersteld. Het geheel is gemakkelijk zelfstandig te voet te verkennen.

’s Avonds gaan we eten bij Gecko Pub, een gezellig restaurantje vlakbij ons hotel. De garnalenloempia’s zijn daar echt een aanrader!

Hué Vietnam - scooter

Dag 2 – Op de motor langs de keizers

Gids Nguyen haalt ons ‘s ochtends op bij ons hotel. We krijgen een helm en stappen bij een eigen chauffeur achterop een motorscooter.

In de groene heuvels ten zuiden van Hué liggen de keizers in tombes begraven. Als laatste rustplaats lieten ze enorme, rijkversierde tempelcomplexen bouwen, omringd door lelievijvers en pijnboombossen. We bezoeken eerst het graf van Thieu Tri, dat relatief bescheiden is. Het complex bestaat grotendeels uit ruïnes, maar het heeft daardoor iets puurs en mysterieus. Het graf van Tu Duc daarentegen is het meest imposante en in goede staat. Aan de bouw van de tombe werden kosten met moeite gespaard. Voordat we terugkeren naar het hotel, maken we nog een wandeling over de levendige Dong Ba markt. Hier verkopen vrouwen, met traditionele punthoedjes, verse groente, vis en exotisch fruit.

Hué Vietnam - bootje op de rivierDag 3 – Hué – vertrekken of verlengen?

Er is in en rondom Hué genoeg te doen, dus het zeker de moeite waard om je verblijf hier een nachtje te verlengen. Zo zijn wij met de fiets naar het platteland gegaan en hebben we een boer geholpen in het rijstveld, met een visser fuiken gecontroleerd en onze eigen Vietnamese lunch gekookt (zie excursie optie onderaan deze pagina).

Vanuit Hué Vietnam kun je met een privé-transfer via de Hai Van Pass, een adembenemende tocht door de bergen, doorreizen naar sfeervol Hoi An. Deze tocht is ook bekend uit de special van het programma Top Gear waarbij ze deze op de motor hebben gereden. Als alternatief kun je vanuit Hué ook de trein nemen naar Danang om vandaaruit  een taxi naar Hoi An te nemen.

Tip van Vietnam kenner Birgit:

“Reis je met kleine kinderen die je liever nog niet achter op een motor zet? Dan kunnen we de motor ook vervangen door een auto.”

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatief verblijf: boetiek resort aan de Perfume River

Reissom: € 162,- per volwassene en € 118,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten inclusief ontbijt + motortour

Als alternatief op het hotel in het centrum bieden we ook een sfeervol boetiek resort aan buiten de stad, direct aan de Perfume River. Het resort is rustig gelegen, omgeven door een tropisch tuin en heeft een heerlijk zwembad en prima restaurant.

 

Optionele excursie: Vietnamese plattelandbeleving

Reissom: € 238,- per volwassene
€ 176,- per kind (onder de 12 jaar)
Inbegrepen: 3 nachten in hotel Hué Fiets + morottour + plattelandsbeleving incl bezoek aan de boer

Verleng je verblijf in Hué met een nacht en breng naast een bezoek naast de tombes ook het platteland in de omgeving. Stap op de fiets en laat de stad achter je. Je gaat een boer meehelpen op het platteland. Wat je gaat doen hangt af van wat er op dat moment moet gebeuren. Met een buffel het land omploegen, of misschien wel rijst oogsten of dorsen. Hierna ga je met een lokale visser de rivier op om zijn visnetten en fuiken te controleren. Tot slot ga je bij een gezin thuis een soort Vietnamese pannenkoeken bakken, een echte specialiteit van Hué Vietnam.

Welke optie wil je aanvragen?

Op de motor naar de keizer
Alternatief verblijf: boetiek resort aan de Perfume River
Optionele excursie: Vietnamese plattelandbeleving
x