jungle trekking Phong Nha Vietnam

Het ultieme jungle avontuur

jungle trekking Phong Nha Vietnam

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Dong Hoi - Phong Nha National Park
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Activiteit: Wandelen en kamperen in de jungle en bezoek grotten
Reissom: € 498,- per persoon

✓ Verblijf in een kleinschalig guesthouse Phong Nha
✓ 1 nacht kamperen in de jungle (incl. alle benodigde materialen)
✓ Trekking (van twee dagen) door de jungle, met gids
✓ Bezoek aan twee grotten (incl. entreegeld en permits)

Overnachten: 2 nachten in een kleinschalig guesthouse Phong Nha en 1 nacht kamperen in de jungle (incl. alle benodigde materialen)
Excursie: 2-daagse wandeling door de jungle met gids incl bezoek aan twee grotten (incl. entreegeld en permits)
Maaltijden: 3 x ontbijt, 2x lunch en 1x diner
Transfers: aankomst- en vertrektransfer luchthaven/station Dong Hoi
  • Wie aan Vietnam denkt, denkt aan rijstvelden en jungle. Die rijstvelden kom je overal tegen, maar echte jungle is schaars. Gelukkig is het Phong Nha Ke Bang Nationaal Park een beschermd natuurgebied en staat het ook op de UNESCO werelderfgoed lijst. Nu is het niet eens de jungle waar het park bekend om staat, maar is het de grote hoeveelheid grotten. Grotten, die verscholen liggen onder de kalksteenbergen, waaronder de grootste grot ter wereld! Deze is vrij beperkt toegankelijk; wij hebben een leuk alternatief gevonden, met deze tweedaagse jungle trekking Phong Nha Vietnam, naar twee grotten. Iets minder groot, maar nog steeds erg indrukwekkend. Tijdens een tweedaagse trekking leg je in totaal 17 km af. Je slaapt een nacht in een tentje midden in de jungle aan een kristalhelder meertje waar je lekker kunt zwemmen.

✓ Overige maaltijden
✓ Fooien voor de gids

Deze mini-expeditie wordt uitgevoerd in een internationaal groepje van min. 2 en max. 12 deelnemers en is geschikt voor iedereen met een gemiddelde fitness. Er is geen strikte minimum leeftijd, maar ons advies is 10 jaar en ouder.

jungle trekking Phong Nha Vietnam - hotel Phong NhaDag 1 – begin van je jungle trekking Phong Nha Vietnam

Onze chauffeur haalt je op in Dong Hoi en brengt je in een uurtje naar Phong Nha, aan de rand van het Nationale Park gebracht. Je ultieme jungle avontuur begint hier, in een gezellig guesthouse, het basecamp voor je jungleavontuur. Het guesthouse ligt rustig en landelijk  en heeft uitzicht over de met jungle begroeide kalksteenbergen. Er zijn enkele familiekamers met stapelbedden voor de kinderen en er is een zwembad om in af te koelen. Er staan ook gratis mountainbikes waarmee je de omgeving kunt verkennen. ’s Avonds hoef je de deur niet uit, wanneer je daar geen zin in hebt, want ze maken hier met veel plezier iets lekkers voor je klaar, met ingrediënten uit hun eigen organische moestuin. Vanavond op tijd naar bed, want de volgende ochtend begint het avontuur pas echt.

jungle trekking Phong Nha Vietnam - hike door de grottenDag 2 – Welkom in de jungle

Na het ontbijt ontmoet je je gids en eventuele andere deelnemers aan deze mini-expeditie. Je krijgt uitleg over de route en de regels van het nationale park. Je krijgt speciale schoenen uitgedeeld waarmee je goed door de jungle en de rivieren kunt wandelen. Ook krijg je een helm met een lampje erop voor in de grotten. In een oud Sovjet-legerbusje rijd je vervolgens over de beruchte Ho Chi Minh Trail richting de grens met Laos. In de tijd van de oorlog met Amerika werden langs deze weg wapens en guerrillasoldaten naar het front in het Zuiden vervoerd. Na een half uur stap je de bus uit en de jungle in. Na een stevige klim kom je aan bij de eerste grot. Dit gebied ligt net ten noorden van Demilitarized Zone (DMZ) en werd door de Amerikanen veelvuldig gebombardeerd. De Vietcong-soldaten gebruikten de grotten om in te schuilen en te overnachten. Achtergelaten kogelhulzen en kapotte veldflessen die je in de grot tegenkomt, zijn het bewijs hiervan. Binnenin de grot vind je een aantal indrukwekkende druipsteenformaties. En alhoewel de grot gigantisch is, ligt hij buiten de gebaande paden en is pas een paar jaar geleden herontdekt door onderzoekers. Zonder speciale toestemming kom je er niet in en de kans is dan ook groot dat jullie de enigen in deze grot zullen zijn.


Aan het begin van de middag verlaat je de grot en wandel je, grotendeels door een jungleriviertje, naar de locatie waar je het kamp op gaat bouwen. Het mooiste aan deze plek? Het kristalheldere meertje waar je heerlijk in kunt zwemmen. Naast je tent om in te slapen, wordt er ook een toilettent neergezet en een tent om je in om te kleden. Je hoeft overigens niet zelf met alle kampeerspullen te sjouwen, daarvoor gaat er een aantal ervaren dragers mee. Naast de gids en de dragers gaat er ook nog een kok mee, die met minimale middelen de lekkerste gerechten voor je klaarmaakt. ’s Avonds vertelt de gids nog wat spannende verhalen over zijn avonturen in de jungle en de grotten en vergaap je je aan de duizenden sterren die je aan de hemel ziet staan. Moe, maar voldaan duik je tenslotte je tent in.

jungle trekking Phong Nha Vietnam - hike and swimDag 3 – Lopen door de jungle en zwemmen door een grot

Als ’s ochtends de jungle ontwaakt, neem je nog een laatste duik in het meer. En al is het een heel bijzondere plek, de kans is groot dat je hier niet de beste nacht van je reis zult hebben. Het kan ‘s nachts behoorlijk broeierig zijn in de tent en de geluiden van de dieren in het regenwoud kunnen je soms ook wat wakker houden. Het is hier dan wel helemaal veilig, maar spannend blijft het wel. Na een kop koffie en een voedzaam ontbijt breek je het kamp weer af en ga je op pad richting de volgende grot. Ditmaal een grot die grotendeels onder water staat en waar je dan ook zwemmend doorheen gaat. Hoe dieper je de grot in gaat, hoe donkerder dat het wordt. Ben je claustrofobisch, dan kun je misschien beter even buiten wachten. Terug uit de grot staat er weer een smakelijke lunch voor je klaar. Tot slot wandel je langs de rivier richting de Ho Chi Minh weg, waar de minivan op je staat te wachten om je terug te brengen naar het guesthouse. Hier kun je  genieten van een warme douche, een zacht bed en alle gemakken die je anders heel normaal vindt!

jungle trekking Phong Nha Vietnam - minivanDag 4 – Einde van je jungle trekking Phong Nha Vietnam

Vandaag neem je afscheid van deze mooie plek. We brengen je weer teug naar Dong Hoi. In circa 3,5 uur reis je met de trein door naar Hué, de voormalige keizerlijke hoofdstad van het land. Indien gewenst kunnen we ook een privé transfer inplannen, dan kun je onderweg ook nog een bezoek brengen aan de DMZ en de tunnels die hier tijdens de oorlog met Amerika zijn aangelegd.