Varen op de Mekong

Mekong met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Mekong Delta
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 184,- per volwassene
€ 136,- per kind

De Mekong Delta - iedereen heeft er wel eens van gehoord. De rivier de Mekong waaiert in Zuid-Vietnam uit in ontelbaar veel kleinere rivieren en stroompjes. En dat in een gebied dat zo groot is als heel Nederland. De omvang ervan zie je pas echt wanneer je er overheen vliegt. Wij verkennen de delta per boot en op de fiets. Vaar en fiets over en langs de Mekong en proef het lokale leven. Kinderen fietsen of rennen lachend met je mee en onderweg kijk je je ogen uit.

Overnachten: 1 overnachting in een lodge aan de Mekong river
Excursies: fietsen
Maaltijden: 1 x ontbijt
Vervoer: van Saigon naar de Mekong en het vervoer ter plaatse
  • Fooien

  • Overige maaltijden en drankjes

  • Vervoer naar je volgende plek van bestemming

Mekong met kinderen - Varen op de MekongDag 1 – Naar de Mekong

Na het ontbijt staat de chauffeur op de stoep van het hotel – het is tijd om naar de beroemde Mekong Delta te gaan. Na ongeveer twee uur rijden moeten we overstappen, op een kleine boot. De rivier slingert traag voor ons uit en we gaan eindelijk varen. Het is een open bootje, met links en rechts houten banken waarop we gaan zitten. De stuurman zit voorop – hij weet de weg.

Vanaf het moment dat we gaan varen kijken we onze ogen uit. Alles gebeurt hier op en aan de rivier. Kleine en soms wat grotere huizen zijn pal op de oever gebouwd en links en rechts zien we schepen met lading. Soms is dat vers fruit, op weg naar een floating market en soms zijn het landbouwmachines die verplaatst moeten worden. De mensen onderweg zijn aardig, lachen en zwaaien naar ons. Na ongeveer vier uur varen over de Mekong zijn we bij onze lodge. Met zwembad. De kinderen duiken er direct in en wij pakken een drankje.

Mekong met kinderen - Fietsen langs de MekongDag 2 – Tijd om de omgeving te verkennen

De smalle paadjes langs de Mekong zijn vaak niet geschikt voor auto’s, maar juist voor fietsers en scooters. De fietsen die we vandaag gebruiken staan al klaar bij onze lodge. Alleen de zadels nog even stellen en we kunnen gaan, met onze gids voorop. Gelukkig is het droog vandaag en kunnen we de poncho’s thuis laten. Het is vrij warm en van het resort hebben we authentieke Vietnamese punthoedjes gekregen. Ideaal! Het pad slingert langs de rivier; links staan huizen en rechts varen de boten af en aan. Wanneer we even uitrusten voor een huisje wenkt de Vietnamese vrouw en proberen we een praatje te maken. Met handen en voeten krijgen we contact.

De gids neemt ons mee naar een kleine koffiestop. Niet alleen fietsers stoppen hier, ook boten leggen aan. De koffie is erg Vietnamees en we raken al snel (via de gids) aan de praat. Na deze korte stop brengen we onze fietsen terug naar het resort en stappen we weer in de auto. Het is weer tijd om verder te reizen.