Surfen achter de zandduinen

Mui Né

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Saigon - Mui Ne
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 230,- per volwassene
€ 170,- per kind

Lange zandstranden, rode zandduinen en (kabbelende) golven, dat is Mui Né. Dé plek dus om bij te komen na je rondreis. En dat kan op het strand, lekker bij het zwembad, of surfend op de golven. We regelen een bungalow op palen voor je, met uitzicht op het strand. Wij konden ons geen betere afsluiting voorstellen.

Overnachtingen: 3
Excursies: surfen
Maaltijden: 3 x ontbijt
  • Fooien

  • Overige maaltijden

  • Vervoer van en naar Mui Né

Mui Ne - lange zandstrandenDag 1 – Naar Mui Né

Vandaag is het tijd voor het strand! We regelen zelf hoe we naar Mui Né reizen. Wij komen uit Saigon en reizen met de trein.

Ons resort ligt direct aan het zandstrand. De kamers hebben airco en een heerlijk balkon, met uitzicht op zee. De kinderen zoeken direct andere kinderen op en gaan in de grote tropische tuin verstoppertje spelen. En duiken daarna warm het zwembad in. Wij bestellen een tropische cocktail bij de beach bar, pakken een boekje erbij en laten het Grote Genieten beginnen.

Mui Né - surfenDag 2 – Surfen in Mui Né

De golven breken mooi op het strand en we lopen naar de surfdudes, die een winkeltje hebben naast de beach bar. De kinderen stoeien wat met de boarden en bekijken kritisch welke ze het mooiste vinden. Eigenlijk willen ze direct de zee inrennen met het board onder de arm, maar gelukkig houdt de instructeur ze net op tijd tegen.

Eerst volgt een lesje op het zand – droogoefenen. Wat is de beste manier om op je board te springen en hoe peddelen we het beste? En daarna mogen ze het in zee proberen. We lopen met het board onder de arm de zee in en lopen en peddelen naar een plekje waar de golven nog net niet breken. Na een half uur oefenen (en veel zout water happen) staan we dan eindelijk op ons board. Wat een gave ervaring!

 

 

Mui Né - zandduinenDag 3 – Pure ontspanning. Of toch actief?

We worden wakker van de vissersbootjes, die onderweg zijn naar huis. De zon schijnt al op het water en scooters rijden op het strand af en aan om vis te kopen. Het ontbijt is wederom lekker en vers en we besluiten om vandaag niets te doen. Het is onze laatste dag in Vietnam, voordat we terugvliegen naar huis, dus we genieten er nog even van.

Wil je toch nog wat actiefs gaan doen? Regel dan een excursie naar de rode zandduinen. Onderweg loop je op je blote voeten door een koel riviertje, in een kleurrijke kloof. De zandduinen bedwingen we op een quad. Lekker wat vaart maken en naar boven scheuren. Daarna glijden we op een (plastic en dun) board weer naar beneden. Het is overigens echt heel warm en een petje en drinkwater zijn geen overbodige luxe.

Mui Né - terugvluchtDag 4 – Tijd om te gaan

Onze vlucht vertrekt aan het einde van de middag vanuit Saigon. Wanneer ik wakker word duik ik dan ook voor de laatste keer in zee. Nog even het zout voelen en met mijn blote voeten over het strand lopen. Ik zie mijn zoon nog snel een surfboard pakken om de golven nog voor de laatste keer proberen te bedwingen, waarna we samen naar het ontbijt lopen.

Mui Né is voor ons het einde van onze reis door Vietnam, maar heb je nog voldoende tijd, dan kun je (via Saigon) doorreizen naar bijvoorbeeld de Mekong-Delta. Daar zie je het lokale leven op en aan het water. Onze chauffeur staat precies op tijd voor de deur en hij brengt ons (via het drukke Saigon) terug naar de luchthaven.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Surfen achter de zandduinen - Upgrade

Reissom: € 315,- per volwassene
€ 230,- per kind (tot en met 11 jaar)
Inbegrepen: drie overnachtingen in boutique resort, inclusief ontbijt en een (1) surfles

Wil je je reis door Vietnam nog luxer afsluiten? In Mui Ne boeken we als upgrade hotel een boutique resort voor je, aan het strand. Het zwembad is koel en de sfeervolle kamers liggen in een tropische tuin. Je zit op loopafstand van het dorpje, waar je kunt genieten van verse vis in een van de vele restaurantjes.

Welke optie wil je aanvragen?

Surfen achter de zandduinen
Surfen achter de zandduinen - Upgrade
x