Peddelend langs Karstbergen

Ninh Binh, Vietnam

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Ninh Binh / Tam Coc
Reisduur: 3 dagen / 2 nacht
Reissom: € 245,- per volwasenne
€ 185,- per kind

Bewonder met deze bouwsteen de unieke natuur in Tam Coc Vietnam. Vanuit Hanoi is de rit naar de provincie Ninh Binh maar twee uur. Je combineert deze bouwsteen ook makkelijk met Halong Bay en Mai Chau.

In Tam Coc ontdek je het landschap vanaf de kanalen per sampan en op de trappers op het land.

Overnachtingen: 2 nachten in familiekamer of kamers naast elkaar
Excursies: roeitocht, fietsen met gids en bezoek tempels
Transfers: Hanoi - Tam Coc - Hanoi
Maaltijden: 2x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Dag 1 – Aankomst in Tam Coc Vietnam

Vandaag kom je aan in Tam Coc wat ook wel Halong Bay op het droge genoemd wordt. Je verblijft dan ook in een gezellig, maar eenvoudig eco-resort gelegen middenin de Karstbergen met uitzicht op een meer. Vandaag staat er nog niks op het programma. Je kunt bij je accommodatie een fiets pakken en een rondje trappen door deze unieke omgeving in noord Vietnam of gewoon even lekker uitrusten en genieten van de omgeving van je resort. Deze plek in Tam Coc vonden wij een van de meest bijzondere overnachtingen in onze Vietnam reis door de mooie ligging.

Dag 2 – Roeitocht, fietsen en bezoek Bich Dong Pagoda en Dinh tempels

Naast Karstbergen is de omgeving van Tam Coc in het noorden van Vietnam rijk aan rijstvelden waar je de lokale boeren aan het werk ziet. Vroeg in de ochtend ga je op pad met de fiets en een gids en rijd je langs de rijstvelden waar het boerenleven zich rustig opstart. Je fietst vervolgens verder naar een park waar wel zo’n 46 verschillende vogelsoorten leven. Je gids heeft oog voor de verschillende soorten en zal je helpen deze te spotten. Na de fietstocht ben je wellicht hongerig en keer je terug naar je accommodatie voor een ontbijt. Na het ontbijt maak je een boottocht per traditionele sampan door het bekende landschap van Ninh Binh, over de rivieren tussen de Karstbergen. Omdat Tam Coc thuis is van dit unieke landschap in noord Vietnam wordt het hier ’s middags vaak druk.

Omdat je vlakbij hebt overnacht ben je deze toeristenstroom gelukkig voor en heb je dit gebied voor jezelf.

Je bezoek aan deze provincie is pas compleet wanneer je ook de bekende tempels in de omgeving hebt gezien. Afhankelijk van het vervolg van je reis wordt je vanuit hier teruggebracht naar Hanoi of eind van de dag naar naar het treinstation in Ninh Binh gebracht voor de reis met de nachttrein richting het zuiden.