Ninh Binh, Vietnam

Peddelend langs karstbergen

Ninh Binh met kinderen, Vietnam

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Ninh Binh / Tam Coc
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 245,- per volwasenne
€ 185,- per kind

✓ Twee nachten in een fijn hotel met familiekamers, of kamers naast elkaar
✓ Vaartochtje in een sampanboot
✓ Fietsen met een gids

Overnachtingen: 2 nachten in familiekamer of kamers naast elkaar
Excursies: roeitocht, fietsen met gids en bezoek tempels
Transfers: Hanoi - Tam Coc - Hanoi
Maaltijden: 2x ontbijt
  • Ninh Binh met kinderen laat je de unieke natuur in Tam Coc Vietnam zien. Vanuit Hanoi ben je maar twee uur onderweg naar de provincie Ninh Binh.  Vaar door kronkelende waterwegen en langs steile karstbergen. Bovendien combineer je Ninh Binh makkelijk met Halong Bay en Mai Chau.

    In Tam Coc ontdek je het landschap vanaf de kanalen per sampan en op de trappers op het land.

- maaltijden, naast het ontbijt
- fooien

Ninh Binh met kinderen - varen in een sampanDag 1 – Aankomst in Ninh Binh Vietnam

Vandaag kom je aan in Tam Coc wat ook wel Halong Bay op het droge genoemd wordt. Je verblijft dan ook in een gezellig, maar eenvoudig eco-resort gelegen middenin de Karstbergen met uitzicht op een meer. Vandaag staat er nog niks op het programma. Je kunt bij je accommodatie een fiets pakken en een rondje trappen door deze unieke omgeving in noord Vietnam of gewoon even lekker uitrusten en genieten van de omgeving van je resort. Deze plek in Tam Coc vonden wij een van de meest bijzondere overnachtingen in onze Vietnam reis door de mooie ligging.

Ninh Binh met kinderen - tempelsDag 2 – Roeitocht, fietsen en bezoek Bich Dong Pagoda en Dinh tempels

Naast Karstbergen is de omgeving van Tam Coc in het noorden van Vietnam rijk aan rijstvelden waar je de lokale boeren aan het werk ziet. Vroeg in de ochtend ga je op pad met de fiets en een gids en rijd je langs de rijstvelden waar het boerenleven zich rustig opstart. Je fietst vervolgens verder naar een park waar wel zo’n 46 verschillende vogelsoorten leven. Je gids heeft oog voor de verschillende soorten en zal je helpen deze te spotten. Na de fietstocht ben je wellicht hongerig en keer je terug naar je accommodatie voor een ontbijt. Na het ontbijt maak je een boottocht per traditionele sampan door het bekende landschap van Ninh Binh, over de rivieren tussen de karstbergen. Het kan hier in de middag druk zijn, omdat Tam Coc uniek is, in Noord-Vietnam.

Ninh Binh met kinderen - varen op de rivierDag 3 – Vandaag reis je verder

Vandaag is het tijd om verder te reizen. Je hebt daarbij in de ochtend dit gebied nog voor jezelf, omdat je hier hebt overnacht.

Je bezoek aan deze provincie is pas compleet wanneer je ook de bekende tempels in de omgeving hebt gezien. Vanaf hier kun je makkelijk naar Halong Bay reizen. Of we brengen je naar het treinstation van Ninh Binh, voor de reis met de nachttrein richting het zuiden, bijvoorbeeld richting keizerlijk Hué.