phong nha ke bang - waterval

Ravotten in de grotten

Phong Nha Ke Bang National Park

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Dong Hoi - Phong Nha - DMZ - Hué
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 360,- per volwassene
€ 265,- per kind
Startdaten: maandag en donderdag

Phong Nha Ke Bang National Park staat garant voor actie en avontuur. En dat in een rustige en groene omgeving. Ziplinen, kajakken, hiken, fietsen, zwemmen in een modderbad of een dark cave verkennen? Dat kan hier allemaal. We regelen een bungalow voor je bij een ecolodge: al het eten op je bord wordt hier verbouwd.

Overnachten: 3 nachten in een bungalow
Excursies: bezoek aan dry en wet cave, wandeling door botanische tuinen, fietstocht
Maaltijden: 3 x ontbijt
  • Overige maaltijden

  • Overige excursies (zoals het ziplinen en de dark cave)

  • Fooien

Phong Nha Ke Bang National Park - bootjeDag 1 – Phong Nha Ke Bang National Park

We stappen bij een kleine haven over op een kleine boot en gaan zitten op de houten bankjes. Ook hier is aan zwemvesten gedacht. De boot glijdt door de kalme rivier langs torenhoge kalksteen pieken en grazende buffels, onderweg naar de twee bekendste grotten van Vietnam: Phong Nha en de Tien Son. De felle tl-verlichting is een beetje jammer, maar de omvang van de grot en de enorme stalactieten maken het de moeite waard.

Onze kinderen rennen, bij aankomst in het eco-resort, direct naar het zwembad – nu is het tijd om af te koelen. Bij de bar zijn veel koude drankjes en met een boekje gaan we bij het zwembad liggen. Onze bungalow ligt mooi in het groen, heeft een fijn bed en een prima slaapkamer. Hier blijven we graag nog een paar dagen.

 

Phong Nha Ke Bang - watervalDag 2 – Hike

Het ontbijt is heerlijk en vers. Wanneer we naar het restaurant lopen, komen we langs de groente- en kruidentuin. Hier worden alleen maar verse producten geserveerd. Nog snel even insmeren en dan gaan we een hike maken. We lopen tussen bomen door, met lianen die slingeren over het pad, en moeten hier en daar over wortels klimmen. Het lijkt alsof we een hike maken door de jungle. Het pad stijgt langzaam wanneer we in de verte geruis horen: een waterval! Het water is ijs- en ijskoud wanneer we erin springen, maar wat een heerlijke afkoeling. We klauteren hierna over de rotsen naar boven en hiken verder door dit kleine stukje jungle.

Phong Nha Ke Bang National Park - ziplineOmdat we nog genoeg tijd over hebben besluiten we te gaan ziplinen in de middag. Het is wel wat massaal, met veel toeristen, maar zeker voor de kinderen leuk om te doen. De zipline eindigt bij een grot. We krijgen een lampje op ons hoofd en gaan, samen met een gids, op ontdekkingstocht in deze dark cave. De dark cave staat bekend om de heilzame modderbaden en na ongeveer een half uur ploeteren komen we eindelijk aan bij ons modderbad. Afspoelen? Dat doen we weer bij ons resort!

Phong Nha Ke Bang National Park - tunnelsDag 3 – via de Demilitarized Zone (DMZ) naar Hue

We besluiten om de tunnels van Cu Chi bij Saigon over te slaan. Ze zijn vrij toeristisch en omdat we wel graag de tunnels willen zien, rijden we naar de tunnels in de DMZ. Onze gids vertelt over de geschiedenis van dit stukje land en wanneer we uitstappen, lopen we over de brug die tussen Noord- en Zuid-Vietnam ligt. Onderweg naar de tunnels zien we links en rechts kraters van bominslagen en kogelgaten. De sfeer is direct wat beklemmend. Omdat het een warme dag is, is het fijn om de koelte van de tunnels in de gaan. We zien kleine kamers onder de grond, waar hele families woonden. Een hospitaal, en een uitgebreid gangenstelsel. Gelukkig weet onze gids de weg.

Ik ben blij wanneer we weer boven zijn. Voor mensen met claustrofobie kan dit bezoekje vrij uitdagend zijn bedenk ik me. We genieten van een lokale lunch en rijden verder, richting Hué. Tijd weer voor stad en zwembad en we gaan op de motor naar de keizer!