Op Robinson expeditie

Mini expeditie op Cham eiland, Vietnam

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Hoi An - Cham eilanden
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 255,- per volwassene
€ 190,- per kind
Reisperiode: maart - augustus

Deze bouwsteen is een soort mini Expeditie Robinson, alleen dan zonder camera’s, complotten en ontberingen. Gewoon even offline en verbinden met elkaar in plaats van met de Wi-Fi. Het draait hier niet om survival en je hoeft hier zeker niet op een houtje te bijten. Je slaapt in een fatsoenlijke tent en er gaat een ervaren gids met je mee die ’s avonds ook een lekkere barbecue voor je klaarmaakt. Voorafgaan aan deze mini-expeditie slaap je een nacht in een sfeervol hotel met zwembad in Hoi An.

Overnachtingen: 1 nacht in het hotel Hoi An en 1 nacht in een tent op het eiland
Excursie: expeditie naar eiland met gids
Transport: retour transfer naar haven van hotel en boot naar het eiland
Maaltijden: 1x ontbijt, 2 x lunch en 1x BBQ diner op het strand en voldoende drinkwater
Kampeerspullen: alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke nacht

Deze Robinson Expeditie wordt uitgevoerd in klein groepsverband van minimaal 2 tot maximaal 12 expeditieleden.

  • Overige maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes

  • Transport van/naar Hoi An waar deze expeditie start

  • Fooi voor de gids

Hoi An, op Robinson expeditieDag 1 – Historisch Hoi An

Het sfeervolle stadje Hoi An vormt de uitvalsbasis voor je Robinson expeditie naar Cham eiland, Vietnam. Je verblijft in een kleinschalig hotel met zwembad op korte afstand van het strand en het oude centrum dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Maak een wandeling door het stadje, langs tempels en de oude pakhuizen die tegenwoordig omgetoverd zijn tot boetiekjes, cafés of restaurants. De eeuwenoude tempelruïnes van My Son, op een uur rijden van de stad, zijn ook zeker een bezoek waard. Vanavond in ieder geval op tijd naar bed, want de volgende ochtend begint het avontuur pas echt.

Dag 2 – Robinson expeditie

Vandaag begint je Robinson expeditie naar Cham eiland. Een speedboot brengt je samen met andere dagjesmensen naar het hoofdeiland, waar een gemeenschap van voornamelijk vissers woont. Je bezoekt de markt en stapt daarna over op een traditionele houten vissersboot. De kapitein neemt je mee naar een van de onbewoonde eilanden van de Cham archipel. Hier ga je al snorkelend de onderwaterwereld verkennen. Na een lunch aan boord ga je op open zee vissen. Wat er gevangen wordt gaat diezelfde avond op de barbecue. En als je niks vangt? Geen probleem, de gids zorgt wel voor wat lekkers op de grill.

BBQ op Robinson Expeditie, Cham eiland, VietnamLater op de middag, als de dagjesmensen terugkeren naar het vaste land en de zon wat minder fel begint te schijnen, keer je terug naar het hoofdeiland. Op het uiteinde van een van de mooiste stranden op het eiland bouw je vervolgens het kamp op. Een heerlijk rustig plekje, maar met het voordeel dat je op een paar minuten lopen toch gebruik kunt maken van de sanitaire voorzieningen die er voor de dagjesmensen zijn neergezet. Helaas hebben ze ook hier last van plastic afval dat aanspoelt, dus voordat we de tenten opzetten houden we eerst een grondige beach cleanup. Zodra de zon in de zee is gezakt is het tijd om het vuur aan te steken en te barbecueën. ’s Avonds deel je verhalen rond het kampvuur en kijk je uit over een hemel vol sterren. Moe maar voldaan, duik je je tent in.

Op Robinson expeditie - wildlife Cham eiland, VietnamDag 3 – Terug naar de bewoonde wereld

Eerlijk is eerlijk, wij hadden zelf niet de beste nacht van ons leven. De geluiden uit de bosjes en het breken van de golven op het strand hielden ons wakker. Maar bijzonder was het zeker. In alle rust kom je de tent uit en neem je nog een duik in zee. Na een eenvoudig ontbijt en een laatste wandeling over het strand is het tijd om de tenten in te pakken en alles op te ruimen. Op het moment dat de dagjesmensen arriveren stap je  op de speedboot terug naar Hoi An. Hier kun je bij het zwembad van het hotel op je gemak even bijkomen van het avontuur of het sfeervolle centrum verder verkennen.

Hoi An en Cham eiland, VietnamDag 4 – Vertrek uit Hoi An

Na het ontbijt is het tijd om door te reizen naar je volgende bestemming. Reis je verder richting het zuiden dan kun je vanaf Danang naar Dalat vliegen. Helm op, waterval af: laat je bloed sneller lopen tijdens een canyoning avontuur of ga raften op de rivier. Vanuit Danang kun je ook per vlucht of nachttrein naar Nha Trang om vanuit daar de boot te pakken naar Relaxen op palmenstrand; volgens ons de ultieme relaxplek in Vietnam.

Weersafhankelijkheid expeditie

“De expeditie naar het onbewoonde eiland is een weersafhankelijke activiteit die wij uitvoeren van maart t/m augustus wanneer het over het algemeen goed vertoeven is in deze regio. Voor een paar druppels regen gaan we de expeditie niet aflassen, maar mocht er een tropische storm voorbij komen, die de veiligheid enigszins in gevaar kan brengen, dan zijn we genoodzaakt deze expeditie te annuleren. In dat geval verblijf je een nacht langer in het hotel in Hoi An.”