Riksja Saigon

Saigon met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Ho Chi Minh City
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 98,- per volwassene
€ 76,- per kind

Saigon is de grootste stad van Vietnam, met 9 miljoen inwoners en meer dan 5 miljoen motorfietsen. En hoewel Vietnam een communistisch land is, regeert hier het kapitalisme. Bijna 45 jaar na hun vertrek zijn de Amerikanen weer terug, niet met het leger, maar in de vorm van Starbucks en McDonalds. Maar met een enorme keus uit uitstekende Vietnamese cafés en restaurants, is het de vraag waarom je daar heen zou gaan. Je verblijft in het historische centrum en je maakt per riksja een toertje door de stad.

Overnachten: 2 nachten in een centraal gelegen hotel
Excursie: stadstour per riksja
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • transport

  • fooien

Saigon met kinderen - postkantoorDag 1 – HCMC ofwel Saigon

Ho Chi Minh City wordt in de volksmond nog steeds Saigon genoemd. Een grote, moderne stad die in totaal uit 26 districten bestaat. Ons hotel bevindt zich in District 1, het levendige centrum van de stad, waar je ook de meeste bezienswaardigheden vindt. Wolkenkrabbers en koloniale gebouwen wisselen elkaar af.

Omdat we redelijk laat in de stad aankomen, gaan we na het inchecken direct naar de nabijgelegen Ben Thanh Street Food Market. De kwaliteit van het eten is goed en voor weinig geld kun je hier heerlijk eten. De kinderen hebben even geen zin in traditioneel Vietnamees eten, maar gelukkig is er ook een stalletje dat verse spareribs verkoopt.

Saigon met kinderen - RiksjaDag 2 – Riksja ritje

Vandaag is het tijd om de stad wat verder te gaan ontdekken. Niet in een auto of per fiets, maar in een traditionele riksja. Tijdens een rit van circa twee uur bezoeken we de belangrijkste highlights. Saigon heeft bijna een eeuw onder Franse invloed gestaan en het was het hoofdkwartier van de Amerikanen tijdens de oorlog. In de Franse tijd werd de stad ook wel Petit-Paris genoemd en er zijn nog een aantal mooie gebouwen overgebleven uit die tijd. Het operahuis, de Notre Dame kathedraal, het postkantoor en het oude stadhuis zijn hier uitstekende voorbeelden van.

We sluiten het toertje af bij de Ben Thanh markt, waar we de avond ervoor ook gegeten hadden. Fijn aan deze markt is dat hij overdekt is en je er dus niet zo’n last hebt van de hitte. Naast groenten, fruit en ander etenswaar verkopen ze hier ook t-shirts en andere souvenirs. Misschien niet de meest authentieke markt die we tijdens onze reis hebben bezocht, maar toch leuk.

Saigon met kinderen - War Remnant MuseumDag 3 – Vertrek Saigon

Je kunt de stad eigenlijk niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan het War Remnants Museum. Buiten staan er verschillende gevechtsvliegtuigen en ander wapentuig uit de oorlog met de Amerikanen opgesteld. Binnen word je door foto’s en verhalen geconfronteerd met de gruwelen die de oorlog met zich mee heeft gebracht. Best heftig, maar wij vonden het belangrijk om onze kinderen ook dit stukje geschiedenis van het land mee te geven.

Vanuit Saigon kun je doorreizen naar de kust, om je reis af te sluiten met een surfen achter de zandduinen. Leuk alternatief voor het strand is Varen op de Mekong. Verblijf hier in een lodge aan de rand van de rivier, met sfeervolle huisjes en een relaxed zwembad. Maak een boottocht en verken per fiets de omgeving.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Hotel met zwembad

Reissom: € 152,- per volwassene en € 112,- per kind
Inbegrepen: 2 overnachtingen incl. ontbijt + stadstour per riksja

In Saigon bieden we ook een hotel aan met zwembad. Net als ons standaard hotel ligt dit in District 1, het absolute hart van de stad. Vlakbij de  grote overdekte Ben Thanh markt en koloniale monumenten zoals het operagebouw, het oude postkantoor en de Notre Dame kathedraal. De kamers zijn verzorgd ingericht en vanaf het terras bij het zwembad, op de bovenste verdieping, kijk je uit over de skyline van de stad.

Optionele excursie: Saigon by night scooter tour

Reissom: € 60,- per volwassene en € 45,- per kind
Inbegrepen: Scootertour Saigon incl. eten en drinken

Stap achterop een scooter en cruise samen met je privé-gids langs de lokale hotspots van Saigon. Je rijdt langs de bezienswaardigheden van District 1, maar komt ook in andere districten waar weinig toeristen komen. Je stopt bij een restaurantje met typisch Zuid-Vietnamese hapjes en een lokaal seafood restaurant, waar onder andere schaaldieren en kikkerbilletjes op het menu staan. In totaal proef je 9 verschillende gerechten, dus zeker genoeg! Vervolgens bezoek je twee verschillende cafés/bars waar livemuziek is. Drankjes zijn gedurende de hele avond inbegrepen.

Optionele excursie: Mekong speedboot tour

Reissom: € 90,- per volwassene en € 70,- per kind
Inbegrepen: Halve dag speedboot tour naar de Mekong delta incl. fietsexcursie

Heb je niet veel tijd, maar wil je toch graag de Mekong delta bezoeken, dan is dit de leukste manier om dat te doen. Je hoeft geen uren in een bus te zitten om er te komen, maar stapt in Saigon gewoon op een speedboot en bereikt het gebied via de vele waterwegen. Eenmaal in de delta ga je het vruchtbare gebied ook per fiets verkennen en krijg je een kijkje in het leven van de mensen die hier wonen.

Welke optie wil je aanvragen?

Riksja Saigon
Hotel met zwembad
Optionele excursie: Saigon by night scooter tour
Optionele excursie: Mekong speedboot tour
x