Sapa Vietnam met kinderen

Je rijstterras en bergstam trekking

Sapa Vietnam met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Sapa
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 294,- per persoon

✓ hike door de groene rijstterrassen
✓ bezoek aan bergstammen (met privé-gids)

Overnachten: 2 nachten in de nachttrein en 2 nachten in een hotel in Sapa
Excursies: wandelingen en bezoek bergstammen met privé-gids
Vervoer: per nachttrein en minibus Hanoi - Lao Cai - Spa (retour)
Maaltijden: 4 x ontbijt

- overige maaltijden
- fooien

Sapa Vietnam met kinderen - nachttreinDag 1 & 2 –  Hanoi – Sapa

‘s Avonds nemen we een taxi naar het station van Hanoi en stappen we om 21:30 op de nachttrein naar Lao Cai. Omdat we met z’n vieren zijn, hebben we onze eigen coupé. De bedden zijn al uitgeklapt en opgemaakt voor de nacht. De bedden zijn aan de korte kant, maar redelijk comfortabel en met het ritmische geluid van het spoor dat onder ons door schiet vallen we al spoedig in slaap.

Om zes uur ‘s ochtends komen we aan op Lao Cai en worden we in circa anderhalf uur in een minibusje naar Sapa gebracht. We verblijven in een hotel aan de rand van de stad met uitzicht op de Fansipan, met 3100 meter de hoogste berg van Indochina. Bij de receptie maken we ook kennis met Han, onze wandelgids voor de komende dagen.

Sapa Vietnam met kinderen - bergdorp

Onze kamer is nog niet gereed, maar er staat al wel een ontbijt voor ons klaar. Na het ontbijt trekken we onze wandelschoenen aan en laten we onze bagage achter in het hotel. Met de rugzak op gaan we op pad. Het duurt niet lang of we lopen tussen de rijstterassen en genieten van weidse uitzichten en de goedlachse bevolking. Han legt uit hoe je de verschillende bergstammen kunt herkennen aan de hand van hun klederdracht. Het fijne van een privé-gids is dat hij het tempo op ons aan kan passen. Nu lopen onze kinderen continu vrolijk voorop en is het vooral onze conditie die te wensen overlaat. Halverwege stoppen we voor een picknicklunch aan de rand van de rivier. Eindbestemming van vandaag is Ta Van, zo’n 10 km lopen (grotendeels bergafwaarts), vanwaar dat we dan de bus weer terug nemen vanaf Sapa.

Na een stevige dag wandelen, ontspannen we onze spieren in het verwarmde binnenbad. Omdat het ’s avonds flink afkoelt, zetten we de airconditioning voor de verandering een keer op ‘heat’ i.p.v. ‘cool’.

Sapa Vietnam met kinderen - hikeDag 3 – Wandeling naar de bergstammen

Vandaag staat er een wandeling van 10 km langs rijstterassen en bamboebossen naar Ta Phin op het programma. Dit gebied wordt bewoond door de Zwarte Hmong en de Rode Dzao. Helaas begint de dag wat regenachtig en schaffen we voor vertrek nog snel een paar poncho’s aan.

De gids kent de omgeving goed en kiest de rustige paadjes, weg van de standaard route die de meeste groepen nemen. Zo kunnen we optimaal van de omgeving genieten. We wandelen door een andere vallei als de dag ervoor en we worden dan ook weer op andere vergezichten getrakteerd en komen in contact met andere bergvolkeren. Eenmaal bij Ta Phin spelen we nog een potje voetbal met de lokale jeugd om eind van de middag met de auto terug naar Sapa te gaan.

Sapa Vietnam met kinderen - selfieDag 4 – Nachttrein terug naar Hanoi

Eindelijk kunnen we een dagje lekker uitslapen. Op ons gemak brengen we een bezoek aan  de lokale markt en maken we nog een laatste wandeling naar de nabij gelegen Cat Cat watervallen (hier heb je geen gids voor nodig).  Om 16:00 worden we bij het hotel opgehaald en naar het treinstation van Lao Cai gebracht. Hier stappen we begin van de avond op de nachttrein terug naar Hanoi waar we vroeg in de ochtend aankomen.

Reis je met jonge kinderen en lijkt jou deze optie iets te intensief, ga dan naar Mai Chau en slaap Thuis bij de Thai. Hier maak je geen lange wandelingen, en kom je in contact met de bergstammen. Bovendien is het ook makkelijker te bereiken vanuit Hanoi. Vanuit Hanoi kun je per vlucht of nachttrein ook verder afreizen naar het zuiden en ga ravotten in de grotten, of ziplinen en kajakken.

 

 

Tips voor de nachttrein

“Je brengt de nacht door in een vierpersoons slaapcoupé met airconditioning. Reis je met minder dan vier personen, dan deel je de coupé met andere reizigers. Wanneer je de trein instapt, zijn de bedden al opgemaakt en staat er een flesje drinkwater voor je klaar. Je kunt in de trein ook snacks kopen, maar de keus is beperkt, dus we raden je aan om zelf ook is mee te nemen. Het toilet en de wastafels deel je met de andere reizigers in jouw wagon. Neem voor een goede nachtrust oordopjes mee op reis.”

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatief verblijf: Hilltribe homestay

Reissom: € 328,- per persoon
Inbegrepen: services zoals hierboven besproken, maar met een één nacht homestay ipv hotel

In plaats van twee nachten in het hotel kun je er ook voor kiezen om de 2e nacht in een homestay bij het dorp Ta Phin te verblijven tijdens de bouwsteen Sapa Vietnam met kinderen. Het onderkomen is eenvoudig maar schoon. In het huis is er plaats voor circa 10 personen. Je slaapt op een matje, in een slaapzaal. Ze hebben 24 uur per dag elektriciteit en stomend water. Je hebt er mobiel bereik, maar er is geen wifi, televisie of airco. De badkamer deel je met anderen. Uit de douche komt alleen koud water, maar ’s avond wordt er een traditioneel kruidenbad voor je klaargemaakt. Ontbijt en diner zijn inbegrepen bij het verblijf. Koude flesjes bier en fris zijn tegen betaling verkrijgbaar.

Welke optie wil je aanvragen?

Je rijstterras en bergstam trekking
Alternatief verblijf: Hilltribe homestay
x