Whale Island Vietnam

Relaxen op palmenstrand

Whale Island Vietnam met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Palmeneiland
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 300,- per volwassene
€220,- per kind

Palmeneiland is je exotische afsluiting van je Vietnam rondreis. Aan de westkust van dit eiland werden we verrast door een idyllische, turquoise baai omringd door wit strand en wuivende palmbomen. Op dit kleine eiland rijden geen auto’s, brommers en is er geen bruisend nachtleven, maar alleen het geluid van kabbelend zeewater en fluitende vogels. Hier kom je helemaal tot rust. Tijd om met je voeten in het zand te relaxen of per snorkel de kleurrijke vissen tegemoet te zwemmen.

Je verblijf is eenvoudig in een bamboe bungalow. Binnen zal je hier niet veel zijn met het strand pal voor je deur. Alle maaltijden zijn inbegrepen, alleen de drankjes betaal je ter plaatse. Alhoewel je verblijf op palmeneiland kleinschalig is, zijn de zomermaanden populair en snel volgeboekt. Dan regelen we een luxer strandverblijf nabij Nha Trang.

Overnachten: 3 nachten in een eenvoudige bungalow
Excursies: Geen
Transport:: vervoer per minibusje en boot vanaf Nha Trang (retour)
Maaltijden: Alle maaltijden inbegrepen (drankjes zijn exclusief).
  • Drankjes

  • Vervoer naar je volgende bouwsteen

  • Fooien

Whale Island VietnamDag 1 – Aankomst op Whale Island Vietnam

Nadat we onze koffers aan boord van de kleine boot hebben gebracht, zijn we in no time op weg naar Palmeneiland. Het is niet ver. In de verte kunnen we het eiland al zien liggen. Terwijl onze haren wapperen in de wind is het relaxen eigenlijk al begonnen. Binnen een kwartiertje zetten we voet aan wal en staan we in een klein paradijsje, een turquoise baai omringd met wuivende palmbomen.

Over het witte strand lopen we naar onze bamboe bungalow. Deze is eenvoudig en knus, met je eigen (simpele) badkamer en een klamboe boven je bed. Hier geen airco maar arko (alle ramen kunnen open). Eten doe je in het bijbehorende restaurant. Andere hotels en restaurants zijn er niet op dit eiland dus alle maaltijden zijn bij het verblijf inbegrepen. Zeker geen straf, want wij hebben hier gesmuld van alle lekkernijen.

Whale Island Vietnam - snorkelenDag 2 en 3 – Relaxen

Terwijl ik de volgende pagina van mijn boek opensla zie ik vanuit mijn ooghoek de kinderen naar krabbetjes speuren. Een zacht zeebriesje wiegt mijn hangmat heen en weer. Zojuist hebben we de onderwaterwereld verkend. Kleurrijke koralen vind je niet bij Palmeneiland, maar er is genoeg te zien. Rondom het eiland zwemmen wel 170 tropische vissensoorten. De clownvissen (nemo) stonden met stipt op nummer één bij onze kinderen en we hebben zelfs een schildpad voorbij zien zwemmen.

Straks stappen we aan boord van een catamaran en gaan we de omliggende eilanden verkennen. Verder is er niet bijzonder veel te beleven op Palmeneiland, maar dat komt goed uit, want dat maakt het een ideale relaxplek.

Whale Island Vietnam - tropische cocktailDag 4 – Vertrek van het bounty eiland

Vandaag nemen we afscheid van dit bounty eiland. Nadat we ontbeten hebben brengen we de koffers naar de boot. Binnen een kwartiertje varen staan we weer op het vasteland en brengt een taxi ons naar de luchthaven van Nha Trang. Voor veel reizigers is dit de ideale afsluiting van hun Vietnam reis.

Mocht je meer tijd te besteden hebben ga dan raften met je tieners in Dalat of vaar in een bamboe roeiboot in de Mekong Delta.

Tips van reisspecialist Birgit:

Op het eiland zijn geen winkeltjes. De maaltijden zijn bij je verblijf inbegrepen. Mocht je graag snacks tussendoor eten, koop die dan alvast voor je naar Palmeneiland reist. Vergeet daarnaast zeker je waterschoenen niet, zee-egels en steenvissen kom je hier vaak tegen”. 

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatief verblijf: Nha Trang comfort resort

Reissom: € 190,- per volwassene
€ 145,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
Inbegrepen: Overnachtingen strand resort Nha Trang

Het verblijf op Whale Island Vietnam is basic en afgelegen. Ben je op zoek naar meer luxe kies dan voor een strandverblijf in Nha Trang. Ook in dit resort heb je een privé-strand pal voor de deur maar in tegenstelling tot Whale Island heb je hier wel een zwembad.

Welke optie wil je aanvragen?

Relaxen op palmenstrand
Alternatief verblijf: Nha Trang comfort resort
x