Rondreis 1 – Vietnam Unlocked

Rondreis Vietnam, net even anders

Rondreis 1 – Vietnam Unlocked
 • Overzicht
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Hanoi - Mai Chau - Tam Coc - Bai Tu Lung - Dong Hoi - Phong Nha - Hué - Hoi An
Reisduur: 16 dagen / 15 dagen
Reissom: € 1885,- per volwassene
€ 1395,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen tot 12 jaar reizend in juli/aug
Vluchten: vanaf € 950,- p.p.

Hou je voornamelijk van cultuur en natuur, kies dan voor deze rondreis. In twee weken zie je Vietnam net even anders. Natuurlijk ontbreken bekende plekken zoals Hanoi, Hué en Hoi An niet maar op andere plekken reis je net even buiten de gebaande paden. Zo vaar je op een traditionele Chinese Jonk door Bai Tu Lung (vlakbij Halong Bay maar een stuk rustiger) en slaap je bij een bergvolk thuis in een huis op palen. Tijd voor actie is er ook, in het rustige en groene Phong Na Ke Bang National Park ga je hiken naar watervallen. Maar ook voor ziplinen, kajakken en zwemmen in een modderbad is dit 'the place to be'. Kortom, een relaxte maar toch afwisselende reis.

Overnachten: 12 nachten in karakteristieke, sfeervolle en comfortabele hotels, 1 nacht op een boot, 1 nacht in de nachttrein
Excursies: Foodsafari Hanoi, fietstocht Mai Chau, boottocht Bai Tu Lung, wandeling Phong Nha, scootertocht Hué, fietsen omgeving Hoi An
Transport: Transfer Hanoi vliegveld - hotel, transfer Hanoi - Mai Chau, transfer Mai Chau - Tam Coc, transfer Tam Coc - Bai tu Lung, transfer Bai tu Lung - Hanoi, nachttrein Hanoi - Dong Hoi, transfer Dong Hoi - Phong Nha, transfer Phong Nha - Hué, trein Hué - Hoi An
Maaltijden: 12 x ontbijt, 2x lunch en 1x diner tijdens boottocht Halong Bay
CO²: Volledige CO²-compensatie van de bij ons geboekte reis
 • internationale vlucht (heen 1 nacht, terug 1 nacht)

 • overige entreegelden

 • maaltijden naast genoemde maaltijden

 • overig vervoer

 • fooien

 • reserveringskosten € 25,- p.p., maximaal € 75,- per boeking

 • calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Dag 1 & 2 – Aankomst Hanoi

De meeste gezinnen reizen per nachtvlucht vanuit Europa naar Vietnam. De volgende dag start je rondreis Vietnam. Op de luchthaven worden we opgevangen en door een privé-chauffeur van de luchthaven naar ons boutique hotel met zwembad midden in het oude hart van de stad gebracht. De kamers zijn relatief klein, maar sfeervol ingericht. Als gezin kregen wij twee kamers direct naast elkaar.

De oude binnenstad bestaat uit 36 straten vernoemd naar verschillende gilden, zoals zilversmeden en zijdewevers. Sommige ambachten vind je hier nu nog terug. Eetstalletjes, smalle winkeltjes, knetterende brommers en riksja’s vormen het straatbeeld rondom ons hotel. Te voet verkennen we de omgeving en strijken we neer bij een leuk restaurantje.

Dag 3 – Foodsafari

Vandaag hebben we lekker uitgeslapen, de kinderen waren door het tijdsverschil hun bed niet uit te branden. We hebben besloten naar het beroemde waterpoppentheater te gaan. Geen Jan Klaasen en Katrijn of de dansende waterlelies, maar een dynamische show met een dramatische muziek van een orkest. Er worden traditionele verhalen uitgebeeld, en al zijn die lastig te volgen zorgde het bij ons wel voor hilariteit.

Eind van de middag worden we door onze privé-gids Phuong opgehaald bij ons hotel voor onze foodsafari. Hij neemt ons mee naar de lokale hotspots waar andere reizigers geen weet van hebben. De beste lekkernijen vind je op straat. Naast gefrituurde pasteitjes Bun Cha en gestoomde Dim Sums kun je ook kikkerbilletjes en escargots proeven. Wij eindigen onze foudtour met een glas vers gebrouwd bier (en fris voor de kids) bij Bai Hoi corner waar we het straatleven aan ons voorbij zien trekken.

Dag 4 – Hanoi – Mai Chau

Onderweg per transfer naar Mai Chau, zien we al snel het landschap veranderen. Waar je in Hanoi nog omver gereden wordt door de duizenden scooters, neemt het verkeer hier langzaam af en rijden we de bergen in. Groen, groener, groenst. Links en rechts zien we de eerste rijstterrassen.

In de middag komen we aan bij onze homestay. De mensen spreken slecht Engels, maar met handen en voeten komen we een heel eind. In de traditionele keuken zit de heer des huizes bij het open vuur het vlees te bereiden terwijl wij plaats nemen op de bank. Het huis is gebouwd op palen, beneden kun je zitten en boven slaap je. We krijgen allemaal een eigen matras met een klamboe erom heen. Hoe traditioneel ook, toen wij er waren werd er nog snel even boodschappen gedaan, op de scooter die ook in de ‘woonkamer’ geparkeerd stond.

Dag 5 – Fietsen door de rijstvelden

Wanneer we wakker worden van de kraaiende hanen bij de buren, ruiken we de geur van de verse pannenkoekjes. Na het ontbijt zoeken we een fiets uit en gaan we, samen met onze gids, op pad. Na nog geen twee minuten fietsen hebben we het dorp al achter ons gelaten en fietsen we tussen de rijstvelden door. Overal bedrijvigheid! Vietnamezen, met de typische hoedjes, werken in het veld of lopen achter een ploeg. Afhankelijk van de tijd van het jaar wordt geoogst of juist geplant en onze gids vertelt ons alles over de rijstproductie. Het fietstempo ligt vrij laag, omdat de paadjes vrij smal zijn. Dit is dus ook voor de wat kleinere kinderen goed te doen.

Na een heerlijke lunch, met veel groentes en verse loempia’s fietsen we weer terug naar ons ‘gastgezin’.

Dag 6 – Mai Chau – Tam Coc

De rit naar Bai tu Lung is te lang om in één dag te ondernemen. Wij kiezen daarom voor een overnachting onderweg in het plaatsje Tam Coc. Tam Coc staat bekend om de smalle waterwegen langs steile kalkrotsen en wordt daarom ook wel Halong Bay op het droge genoemd. Je slaapt in een eenvoudig hotel in Tam Coc, een dorp vol restaurants dat je ‘s avonds bijna voor jezelf hebt. Dezelfde avond nog stap je in een traditionele sampan voor een vaartocht door de krijtrotsen.

Dag 7 – Tam Coc – Bai tu Lung

Vandaag reis je in vijf uur door naar Bai tu Lung, het toeristische zusje van Halong Bay. Dezelfde prachtige baai maar weg van de massa. Hier slaap je op een eenvoudige, traditionele Chinese jonk. Al varend kun je genieten van het uitzicht op de kalksteenformaties. Tijdens de stops mag je zwemmen, krabbetjes zoeken, kajakken of tot rust komen op een van de zandstrandjes van de verschillende eilanden.

Dag 8 – Bai tu Lung – Dong Hoi

Vanmorgen neem je afscheid van je Chinese jonk en reis je in vier uur terug naar Hanoi. Een extra nacht hier is niet nodig want je stapt dezelfde avond nog op de nachttrein naar Dong Hoi. Op het treinstation vonden wij handige lockers om je spullen achter te laten. Zo heb je de tijd om nog even de stad in te gaan voordat de trein vertrekt.  Mocht je liever vliegen, laat het ons weten dan passen we dit voor je aan.

phong nha ke bang met kinderen - zwembadDag 9 – Dong Hoi – Phong Nha

Na een nacht in de trein vanuit Hanoi komen we aan in Dong Hoi, waar we worden opgehaald en naar onze farm stay gebracht. Het laatste stuk gaat per long tail boot. De boot glijdt door de kalme rivier langs torenhoge kalksteen pieken en grazende buffels, onderweg naar de twee bekendste grotten van Vietnam: Phong Nha en de Tien Son. De felle tl-verlichting is een beetje jammer, maar de omvang van de grot en de enorme stalactieten maken het de moeite waard. Onze kinderen rennen, bij aankomst in het eco-resort, direct naar het zwembad- nu is het tijd om af te koelen. Onze bungalow ligt mooi in het groen, heeft een fijn bed en een prima slaapkamer. Hier blijven we graag nog een paar dagen.

phong nha ke bang - watervalDag 10 – Phong Nha

Het ontbijt is heerlijk en vers uit eigen groentetuin.  Nog snel even insmeren, de schoenen onderbinden en dan zijn we klaar om de omgeving te voet te verkennen. Terwijl onze gids met gemak voor ons uit loopt is het voor ons best een beetje klimmen en klauteren. Hier en daar verspert een slingertak de weg en proberen de kids met een liaan tussen de bomen door te slingeren. We wanen ons bijna in een tropisch regenwoud. Het pad stijgt langzaam wanneer we in de verte geruis horen: een waterval! Het water is ijs- en ijskoud wanneer we erin springen, maar wat een heerlijk verkoelende tussenstop. Aan het begin van de middag zijn we terug in ons resort.

Omdat we nog genoeg tijd over hebben besluiten we te gaan ziplinen in de middag. Het is wel wat massaal, met veel toeristen, maar zeker voor de kinderen leuk om te doen. De zipline eindigt bij een grot. We krijgen een lampje op ons hoofd en gaan samen met een gids op ontdekkingstocht in deze dark cave. De dark cave staat bekend om de heilzame modderbaden en na een half uur wandelen door de grot eindigen we onze dag met een modderbad.

Dag 11 – Phong Nha – Hué

Vandaag reizen we met onze gids en chauffeur door naar de culturele hoofdstad van Vietnam, Hue. Onderweg maken we een tussenstop bij de tunnels van de Demilitarized Zone (DMZ). Niet zo toeristisch als de tunnels van Cu Chi bij Saigon en onderweg zien we al links en rechts kraters van bominslagen en kogelgaten. De sfeer is direct wat beklemmend. Omdat het een warme dag is, is het fijn om de koelte van de tunnels op te zoeken. We lopen door een uitgebreid gangenstelsel, in de kleine ondergrondse kamers woonden hele families. Gelukkig weet onze gids de weg.

Ik ben blij wanneer we weer boven zijn. Voor mensen met claustrofobie kan dit bezoekje vrij uitdagend zijn bedenk ik me. We genieten van een lokale lunch en rijden verder, richting Hué.

Dag 12 – op de motor langs mausolea in Hué

Tot het eind van de Tweede Wereldoorlog was Hué de keizerlijke hoofdstad. De leukste en stoerste manier om Hué en de keizerlijke graftombes te bezoeken is per scooter. Gids Nguyen haalt ons ‘s ochtend op bij ons hotel. We krijgen een helm en stappen ieder bij een eigen chauffeur achterop.

In de groene heuvels ten zuiden van Hué liggen de keizers in tombes begraven. Als laatste rustplaats lieten ze enorme, rijkversierde tempelcomplexen bouwen, omringd door lelievijvers en pijnboombossen. We bezoeken eerst het graf van Thieu Tri, dat relatief bescheiden is. Het complex bestaat grotendeels uit ruïnes, maar heeft daardoor iets puurs en mysterieus. Het graf van Tu Duc daarentegen is het meest imposante en in goede staat. Voordat we terugkeren naar het hotel, maken we nog een wandeling over de levendige Dong Ba markt.

Dag 13 – Hué naar Hoi An

Vanuit Hué reizen we via de Hai Van pass naar het pittoreske Hoi An. De rit door de bergen met een privé-transfer is adembenemend. Wat ons betreft is Hoi An het leukste stadje in Vietnam. We verblijven in een fijn resort aan het strand om zo de laatste dagen relaxed door te brengen. De kinderen zijn weer erg blij dat er een zwembad is en voordat de koffers goed en wel zijn uitgepakt liggen zij al weer in het water.

Eind van de middag koelt het wat af en besluiten we de stad te gaan verkennen. Eeuwenlang was Hoi An een welvarende stad in centraal Vietnam, maar de rivier verzandde en de stad verloor zijn rol als handelspost. Het toerisme heeft nieuw leven in Hoi An geblazen en in samenwerking met Unesco zijn de vervallen (pak)huizen opgekapt en omgetoverd tot sfeervolle winkeltjes en restaurantjes.

Dag 14 – fietsen door het platteland

Het deltagebied rondom Hoi An is zo plat als een pannenkoek en uitermate geschikt om per fiets te verkennen. Onze gids Minh kent de juiste paden en laat ons plekken zien waar je alleen niet zo snel zou komen. Dwars door rijstvelden, langs garnalenkwekerijen en op de veerboot naar een rustig eiland midden in de rivier. Hier zien we hoe op traditionele manier de houten boten worden gemaakt, bakstenen worden gebakken en kleurrijke matjes worden gevlochten. Tegen lunchtijd zijn we terug in ons hotel.

In de middag nemen we een taxi naar het strand waar we neerstrijken bij de beachclub Soul Kitchen, een gezellig plekje waar je ook lekker kunt eten.

Dag 15 & 16 – vlucht terug naar huis

Hoi An is het eindpunt van deze rondreis door Vietnam. We dronken ’s morgens nog een drankje aan het strand voordat we naar het vliegveld vertrokken. Met vele nieuwe herinneringen op zak vliegen we terug naar huis. Heb je nog wat langer de tijd en wil je nog wat dagen aan het strand verblijven dan kun je je verblijf in Hoi An verlengen. Het zandstrand is hier immers voor de deur.

Vliegtickets nodig?

“We regelen niet alleen je rondreis, maar desgewenst ook je vliegtickets. Niet alleen
profiteer je daarmee van voordeliger tarieven, maar je weet zeker dat je vluchten aansluiten
op je reis – óók als deze vertraagd of gewijzigd worden! Handig toch? Als je wilt dat wij dit
regelen, geef dat dan aan op ons aanvraagformulier.”

Leuk, we hebben deze rondreis toegevoegd aan je reisplan!

Ben jij al klaar om je wensen aan ons door te geven zodat wij een vrijblijvend reisvoorstel kunnen maken?

Nee, ik wil verder puzzelen
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK