rondreis vietnam met kinderen

Rondreis 5 – Vietnam in een notendop

Korte Vietnam rondreis met kinderen

Rondreis 5 – Vietnam in een notendop
 • Overzicht
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Hanoi - Bai tu Long - Dong Hoi - Phong Nha - Hoi An - Whale Island
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Reissom: € 1595,- per volwassene
€ 1175,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen tot 12 jaar reizend in juli/aug
andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag
Vluchten: vanaf €1100,- p.p.

Kun je niet langer dan twee weken op reis zoals in de meivakantie maar ben je wel op zoek naar afwisseling dan is de rondreis 'Vietnam, in een notendop' ideaal. In een korte tijd combineer je cultuur, natuur en strand. Je start met een foodsafari in bruisend Hanoi en reist vervolgens door naar het minder bekende Bai Tu Long. Minstens zo mooi als het toeristische Halong Bay, maar met een stuk minder toeristen. Vervolgens stap je de nachttrein in voor een rit naar het Phong Nha National Park. Hier slinger je per zipline langs rivieren en watervallen. Achterop een scooter bezoek je de keizerlijke graftombes in Hué. Ook het gezellige stadje Hoi An ontbreekt niet tijdens deze reis en je sluit af met lekker relaxen op het tropische Palmeneiland.

Overnachten: 12 nachten in karakteristieke, sfeervolle en comfortabele hotels, 1 nacht op een boot, 1 nacht in de nachttrein
Excursies: Foodsafari Hanoi, boottocht Halong Bay, wandeling Phong Nha, scootertocht Hué en fietsen bij Hoi An
Transport: Transfer Hanoi vliegveld – hotel, transfer Hanoi - Halong Bay, transfer Halong Bay - Hanoi, nachttrein Dong Hoi/Phong Nha, tranfser Phong Nha - Hué, transfer Hué - Hoi An, binnenlandse vlucht Danang - Nha Trang
Maaltijden: 12 x ontbijt, 2x lunch en 1x diner tijdens boottocht Halong Bay, alle maaltijden Palmeneiland
CO²:: Volledige CO²-compensatie van de bij ons geboekte reis
 • internationale vlucht (heen 1 nacht, terug 1 nacht)

 • overige entreegelden

 • maaltijden naast genoemde maaltijden

 • overig vervoer

 • fooien

 • reserveringskosten € 25,- p.p., maximaal € 75,- per boeking

 • calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Vietnam rondreis met kinderen - HanoiDag 1 en 2 – Aankomst in Hanoi

De meeste gezinnen reizen per nachtvlucht vanuit Europa naar Vietnam. De volgende dag start je Vietnam rondreis met kinderen. Op de luchthaven worden we opgevangen en door een privé-chauffeur van de luchthaven naar ons boutique hotel met zwembad midden in het oude hart van de stad gebracht. De kamers zijn relatief klein, maar sfeervol ingericht. Als gezin kregen wij twee kamers direct naast elkaar.

De oude binnenstad bestaat uit 36 straten vernoemd naar verschillende gilden, zoals zilversmeden en zijdewevers. Sommige ambachten vind je hier nu nog terug. Eetstalletjes, smalle winkeltjes, knetterende brommers en riksja’s vormen het straatbeeld rondom ons hotel. Te voet verkennen we de omgeving en strijken we neer bij een leuk restaurantje.

Vietnam rondreis met kinderen - foodsafari HanoiDag 3 – Foodsafari

Vandaag hebben we lekker uitgeslapen, de kinderen waren door het tijdsverschil hun bed niet uit te branden. We besluiten naar het beroemde waterpoppentheater te gaan. Geen Jan Klaasen en Katrijn of de dansende waterlelies, maar een dynamische show met een dramatische muziek van een orkest. Er worden traditionele verhalen uitgebeeld, en al zijn die lastig te volgen zorgde het bij ons wel voor hilariteit.

Eind van de middag worden we door onze privé-gids Phuong opgehaald bij ons hotel voor onze foodsafari. Hij neemt ons mee naar de lokale hotspots waar andere reizigers geen weet van hebben. De beste lekkernijen vind je op straat. Naast gefrituurde pasteitjes Bun Cha en gestoomde Dim Sums kun je ook kikkerbilletjes en escargots proeven. Wij eindigen onze foudtour met een glas vers gebrouwd bier (en fris voor de kids) bij Bai Hoi corner waar we het straatleven aan ons voorbij zien trekken.

Vietnam rondreis met kinderen - Halong BayDag 4 – Van Hanoi naar Halong Bay

Onze chauffeur haalt ons vroeg op vandaag, in een touringcar bus. Het is zo’n vier uur rijden naar Halong Bay en onderweg kijken we naar de groene rijstvelden en naar de scootertjes met hun soms onmogelijke bagage. Wanneer we aankomen bij Halong Bay stappen we in een motorboot die ons naar onze eenvoudige Chinese jonk brengt. Al varend kun je genieten van het uitzicht op de kalksteenformaties. Tijdens de stops mag je zwemmen, krabbetjes zoeken, kajakken of tot rust komen op een van de zandstrandjes van de verschillende eilanden.

Vietnam rondreis met kinderen - Halong BayDag 5 – Terug naar het vasteland

We worden wakker van de geur van verse koffie en de zon die over de baai schijnt. Na het ontbijt gooit de kapitein, na een stukje varen, het anker weer uit en stappen we in een kajak. Er is voor iedereen een verplicht zwemvest. Wel wat warm, maar zeker ook veilig. We peddelen naar de grotten en zien visjes onder onze boot wegflitsen. Af en toe stoppen we met peddelen en liggen we gewoon stil te dobberen en te genieten van het uitzicht.

Wanneer we weer op de boot zijn varen we terug naar het vasteland.  We pakken onze spulletjes weer in en verlaten de jonk. Een kleine motorboot brengt ons terug naar de wal waar we weer in de bus richting stappen richting Hanoi. Na vier uur rijden komen we aan in Hanoi en laten we onze spullen achter in een locker op het treinstation. Na het eten stappen we in de nachttrein naar Dong Hoi. Mocht je liever vliegen, laat het ons weten dan passen we dit voor je aan.

Vietnam rondreis met kinderen - Phong Na Ke BangDag 6 – Aankomst Dong Hoi / Phong Nha

Na een nacht in de trein vanuit Hanoi komen we aan in Dong Hoi, waar we worden opgehaald en naar onze farm stay gebracht. Het laatste stuk gaat per long tail boot. De boot glijdt door de kalme rivier langs torenhoge kalksteen pieken en grazende buffels, onderweg naar de twee bekendste grotten van Vietnam: Phong Nha en de Tien Son. De felle tl-verlichting is een beetje jammer, maar de omvang van de grot en de enorme stalactieten maken het de moeite waard. Onze kinderen rennen, bij aankomst in het eco-resort, direct naar het zwembad- nu is het tijd om af te koelen. Onze bungalow ligt mooi in het groen, heeft een fijn bed en een prima slaapkamer. Hier blijven we graag nog een paar dagen.

Vietnam rondreis met kinderen - Phong Na Ke Bang hikeDag 7 – Hike

Het ontbijt is heerlijk en vers uit eigen groentetuin.  Nog snel even insmeren, de schoenen onderbinden en dan zijn we klaar om de omgeving te voet te verkennen. Terwijl onze gids met gemak voor ons uit loopt is het voor ons best een beetje klimmen en klauteren. Hier en daar verspert een slingertak de weg en proberen de kids met een liaan tussen de bomen door te slingeren. We wanen ons bijna in een tropisch regenwoud. Het pad stijgt langzaam wanneer we in de verte geruis horen: een waterval! Het water is ijs- en ijskoud wanneer we erin springen, maar wat een heerlijk verkoelende tussenstop. Aan het begin van de middag zijn we terug in ons resort.

Vietnam rondreis met kinderen - Phong Na Ke Bang ziplineOmdat we nog genoeg tijd over hebben besluiten we te gaan ziplinen in de middag. Het is wel wat massaal, met veel toeristen, maar zeker voor de kinderen leuk om te doen. De zipline eindigt bij een grot. We krijgen een lampje op ons hoofd en gaan samen met een gids op ontdekkingstocht in deze dark cave. De dark cave staat bekend om de heilzame modderbaden en na een half uur wandelen door de grot eindigen we onze dag met een modderbad.

Vietnam rondreis met kinderen - tunnelsDag 8 – Van Phong Nha naar Hué

Vandaag reizen we met onze gids en chauffeur door naar de culturele hoofdstad van Vietnam, Hué. Onderweg maken we een tussenstop bij de tunnels van de Demilitarized Zone (DMZ). Niet zo toeristisch als de tunnels van Cu Chi bij Saigon en onderweg zien we al links en rechts kraters van bominslagen en kogelgaten. De sfeer is direct wat beklemmend. Omdat het een warme dag is, is het fijn om de koelte van de tunnels op te zoeken. We lopen door een uitgebreid gangenstelsel, in de kleine ondergrondse kamers woonden hele families. Gelukkig weet onze gids de weg.

Ik ben blij wanneer we weer boven zijn. Voor mensen met claustrofobie kan dit bezoekje vrij uitdagend zijn bedenk ik me. We genieten van een lokale lunch en rijden verder, richting Hue.

Vietnam rondreis met kinderen - scooter HuéDag 9 – Op de motor langs mausoleums in Hué

Tot het eind van de Tweede Wereldoorlog was Hué de keizerlijke hoofdstad. De leukste en stoerste manier om Hué en de keizerlijke graftombes te bezoeken is per scooter. Gids Nguyen haalt ons ‘s ochtend op bij ons hotel. We krijgen een helm en stappen ieder bij eigen chauffeur achterop.

In de groene heuvels ten zuiden van Hué liggen de keizers in tombes begraven. Als laatste rustplaats lieten ze enorme, rijkversierde tempelcomplexen bouwen, omringd door lelievijvers en pijnboombossen. We bezoeken eerst het graf van Thieu Tri, dat relatief bescheiden is. Het complex bestaat grotendeels uit ruïnes, maar heeft daardoor iets puurs en mysterieus. Het graf van Tu Duc daarentegen is het meest imposante en in goede staat. Voordat we terugkeren naar het hotel, maken we nog een wandeling over de levendige Dong Ba markt.

Vietnam rondreis met kinderen - Hoi AnDag 10 – Van Hué naar Hoi An

Vanuit Hué reizen we via de Hai Van pass naar het pittoreske Hoi An. De rit door de bergen met een privé-transfer is adembenemend. Wat ons betreft is Hoi An het leukste stadje in Vietnam. We verblijven in een kleinschalig hotel met stijlvol ingerichte kamers op korte afstand van het oude centrum. De kinderen zijn weer erg blij dat er een zwembad is en voordat de koffers goed en wel zijn uitgepakt liggen zij al weer in het water.

Eind van de middag koelt het wat af en besluiten we de stad te gaan verkennen. Eeuwenlang was Hoi An een welvarende stad in centraal Vietnam, maar de rivier verzandde en de stad verloor zijn rol als handelspost. Het toerisme heeft nieuw leven in Hoi An geblazen en in samenwerking met Unesco zijn de vervallen (pak)huizen opgekapt en omgetoverd tot sfeervolle winkeltjes en restaurantjes.

Vietnam rondreis met kinderen - Hoi An fietsenDag 11 – Fietsen door het platteland

Het deltagebied rondom Hoi An is zo plat als een pannenkoek en uitermate geschikt om per fiets te verkennen.  Onze gids Minh kent de juiste paden en laat ons plekken zien waar je alleen niet zo snel zou komen. Dwars door rijstvelden, langs garnalenkwekerijen en op de veerboot naar een rustig eiland midden in de rivier. Hier zien we hoe op traditionele manier de houten boten worden gemaakt, bakstenen worden gebakken en kleurrijke matjes worden gevlochten. Tegen lunchtijd zijn we terug in ons hotel.

In de middag nemen we een taxi naar het strand waar we neerstrijken bij de beachclub Soul Kitchen, een gezellig plekje waar je ook lekker kunt eten.

Vietnam rondreis met kinderen - PalmeneilandDag 12 – Naar je tropische afsluiting

Van Hoi An vliegen we vandaag naar Nha Trang. Onze gids staat ons al op te wachten. Het is best een lange reisdag want bij aankomst moeten we nog 2,5 uur naar Palmeneiland rijden.

Nadat we onze koffers aan boord van de kleine boot hebben gebracht zijn we in no time op weg naar Palmeneiland. Het is niet ver. In de verte kunnen we het eiland al zien liggen. Terwijl onze haren wapperen in de wind is het relaxen eigenlijk al begonnen. Binnen een kwartiertje zetten we voet aan wal en staan we in een klein paradijsje, een turquoise baai omringd met wuivende palmbomen.

Over het witte strand lopen we naar onze bamboe bungalow. Deze zijn eenvoudig en knus, maar je hebt je eigen (simpele) badkamer en er hangt een klamboe boven je bed. Eten doe je in het bijbehorende restaurant. Andere hotels en restaurants zijn er niet op dit eiland dus alle maaltijden zijn bij het verblijf inbegrepen. Zeker geen straf want wij hebben hier gesmuld van alle lekkernijen.

Vietnam rondreis met kinderen - PalmeneilandDag 13 en 14 – Relaxen

Terwijl ik de volgende pagina van mijn boek open sla zie ik vanuit mijn ooghoek de kinderen naar krabbetjes speuren. Een zacht zeebriesje wiegt mijn hangmat heen en weer. Zojuist hebben we de onderwaterwereld verkend. Kleurrijke koralen vind je niet bij Palmeneiland maar er is genoeg te zien. Rondom het eiland zwemmen wel 170 tropische vissensoorten. De clownvissen (nemo) stonden met stipt op nummer één bij onze kinderen en we hebben zelfs een schildpad voorbij zien zwemmen.

Straks stappen we aan boord van een catamaran en gaan we de omliggende eilanden verkennen. Verder is er niet bijzonder veel te beleven op Palmeneiland, maar dat komt goed uit want dat maakt het een ideale relax plek.

Vietnam rondreis met kinderen - cocktailDag 15 – Vlucht terug naar huis

Vandaag nemen we afscheid van dit bounty eiland. Nadat we ontbeten hebben brengen we de koffers naar de boot. Na een kwartiertje varen staan we weer op het vasteland en brengt een taxi ons naar de luchthaven van Nha Trang. Voor veel reizigers is dit de ideale afsluiting van hun Vietnam reis.

Vliegtickets nodig?

“We regelen niet alleen je rondreis, maar desgewenst ook je vliegtickets. Niet alleen
profiteer je daarmee van voordeliger tarieven, maar je weet zeker dat je vluchten aansluiten
op je reis – óók als deze vertraagd of gewijzigd worden! Handig toch? Als je wilt dat wij dit
regelen, geef dat dan aan op ons aanvraagformulier.”

Leuk, we hebben deze rondreis toegevoegd aan je reisplan!

Ben jij al klaar om je wensen aan ons door te geven zodat wij een vrijblijvend reisvoorstel kunnen maken?

Nee, ik wil verder puzzelen
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK