vakantie vietnam met kinderen - inpaktipsInpaktips

met kinderen naar Vietnam

Steeds meer ouders ontdekken dat een verre reis maken met (kleine) kinderen verantwoord is en vooral heel erg leuk. Kinderen zijn van zichzelf vaak nieuwsgierig en stellen verrassende vragen. Ze laten je op een nieuwe manier naar de wereld kijken. Om je te helpen bij de voorbereidingen en het maken van keuzes, geven we je wat tips uit ervaringen die we hebben opgedaan tijdens onze reizen met kinderen.

 

Travel light

Probeer vooral niet teveel mee te nemen, of je nu met kleintjes of pubers reist. Kleding kun je tijdens je reis laten wassen en bedenk dat je eigenlijk bijna alles ook daar kan kopen voor een klein prijsje.

“Ik neem altijd een walkie talkie op reis. Dat is handig wanneer de kinderen bijvoorbeeld al op bed liggen en wij nog even op het terras van het hotel gezellig een drankje willen drinken. Zo blijven we bereikbaar ” Riksja Family reisspecialist Birgit 

Koffer of backpack

Wij reizen zelf het liefst met een tas op wieltjes of backpack. Een koffer kan wel, maar een tas is lichter en makkelijker de trein, boot of bus in te tillen.

vakantie vietnam met kinderen - inpaktips - koffersIk ga op reis en neem mee

 

Wij raden aan om een kopie te maken van waardevolle documenten zoals je paspoort, vliegticket, pinpas en verzekeringspapieren. Laat een kopie achter bij vrienden of familie thuis en berg een kopie op in je koffer en/of handbagage. Of scan de documenten en mail ze naar jezelf of maak er een screenshot van op je mobiel. Mocht je de documenten kwijtraken op welke manier dan ook, dan helpen de kopieën bij het versnellen van de aangifte procedure en het opvragen van nieuwe exemplaren.

“Wij gaven onze kinderen wat zakgeld in lokale Dong, zodat ze bekend raken met dit monopoliegeld en zelf wat kunnen kopen bij een straatwinkel. Leuk voor de interactie”.  Riksja Family reisspecialist Yvonne