Meest logische route door Vietnam

Vietnam gezinsreizen

Bij Riksja Riksja Family Vietnam bouw je zelf je rondreis aan de hand van onze bouwstenen; dit zijn korte reisprogramma’s van 2, 3 of 4 dagen. Maar je kunt ook kiezen voor een rondreis waarbij wij met deze korte reisprogramma’s afwisselende routes hebben gevormd. De rondreizen zijn kant en klaar te boeken, maar je mag ze gerust aanpassen, met een dagje extra of een dag minder, zodat ze helemaal aan de wensen van jouw gezin voldoen.

Omdat Vietnam een langgerekt land is begint je rondreis met kinderen in het noorden, in Hanoi of in het zuiden in Saigon (Ho Chi Minh City). Na je lange vlucht word je bij aankomst op de luchthaven opgehaald door een chauffeur en bij je hotel afgezet. Je eerste dagen zijn dus in de stad waar je kan wennen aan het tijdsverschil, het klimaat en niet te vergeten het heerlijke eten.

In Hanoi krijg je een introductie in de Vietnameese keuken tijdens de foodsafari. Vanuit deze stad heb je een aantal mogelijkheden; je kan naar de kalkrotsen bij Halong Bay, naar de bergstammen van Sapa of een kijkje nemen op het platteland van Mai Chau. Voor wat actie reis je door naar Phong Nha NP waar je kan wandelen en fietsen. Mochten de kinderen meer avontuur willen ga dan ziplinen, kajakken of zwemmen in een donkere grot.

Wanneer je twee weken de tijd hebt reis je nu door naar Hué of Hoi An aan de kust. Je hebt de keuze om de steden te verkennen maar ook buiten de steden is er veel te zien en te doen. Bij Hué ontdek je de vele verschillende gerechten die vroeger voor de keizer gemaakt werden. Ook maak je zelf een gerechtje klaar. Bij Hoi An pak je de fiets en kom je via smalle paadjes langs rijstvelden en dorpjes. Sluit de reis af aan de kust bij Nha Trang of op palmeneiland.

Wanneer je langer de tijd hebt kan je doorreizen naar Dalat. Ook hier kan je op zoek naar actie. Je gaat hier raften of canyoning. Vervolgens reis je naar Ho Chi Minh City waar je per speedboot de Mekong ontdekt, achterop een vespa door de stad crosst en de tunnels van Cu Chi bezoekt. Je kan heerlijk ontspannen afsluiten bij Mui Ne.